Sportanläggningar

Södra Stadsberget – Sundsvall förknippas ofta med vintersport och då är det inte sällan tävlingar som genomförs vid Södra Stadsbergets anläggningar. Här finns exempelvis stadens skidbacke och ett av de bättre längdskidspåren. Anläggningen användes bland annat flitigt när SM-veckan i vinteridrott avgjordes både år 2009 och 2011. År 2015 hade även staden SM-veckan i sommaridrott och en del av tävlingarna genomfördes vid denna anläggning.

Gårdehov – Med möjlighet till fotboll, bandy, ishockey, curling m.m. är Gårdehov stadens, utan konkurrens, största idrottsanläggning inomhus. Här anordnas inte bara sporttävlingar utan även konserter och andra evenemang. Bland annat hölls deltävling i melodifestivalen här 2002, 2003 samt 2011. Det är även här som stadens hockeylag, Sundsvall, spelar sina hemmamatcher.

sport i SundsvallNorrporten Arena – Detta är stadens största fotbollsarena som ligger centralt mitt i Sundsvall. Arenan har sin historia från 1903 men har sedan dess renoverats och byggts om vid ett flertal tillfällen. Senaste stora ombyggnationen var 2001 och 2002 och sedan dess har arenan haft samma utseende som idag. De matcher som drar mest publik är när hemmalaget Sundsvall spelar och kämpar för att antingen behålla sin plats i Allsvenskan eller försöka ta sig dit igen.

Även Norrporten Arena används vid andra arrangemang än bara sport. Ett flertal musikevenemang har anordnats på arenan.

Baldershovs IP – En av de större friidrotssanläggningarna som även har fotbollsplan. Idrottsplatsen samlar ett flertal klubbar inom fotboll och friidrott.

Sundsvall Raceway – Lite väster om staden ligger ett nerlagt flygfält, Sättna Flygfält. Detta är ombyggt till en dragracingbana och här hålls regelbundet olika tävlingar. Den som är intresserad kan kontakta dragracingföreningen för att se när kommande event är planerat.

Utöver att arrangera stora tävlingar på dessa idrottsanläggningar har även tävlingsarrangemang anordnats i staden på annat håll. Här kan exempelvis Drakloppet nämnas som är ett klassiskt terränglopp på 10 km som inte är knutet till någon speciell idrotssanläggning.